2015. január 31., szombat

SAKKTÁBLA KISZERKESZTÉSE / ELSŐ FELADAT

Coreldraw program megismerése, alapfunkciók gyakorlása.
A kiválasztott sakktábla szerkesztés feladat alkalmas a program használatának megismeréséhez, hiszen olyan alapműveleteket kell közben alkalmazni, mint pozicionálás, méretezés, irányított helyezés, szövegezés, léptetés.


SAKKTÁBLA CORELDRAW PROGRAMBAN TÖRTÉNŐ KISZERKESZTÉSÉNEK LÉPÉSEI megtekinthetőek ITT:
https://picasaweb.google.com/116063811902279652682/CORELDRAW_CHESS_table_RB20131121?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJ_hztSS9oH7YA&feat=directlink
(p.j8)
----------------------------------------------------------------------------------------
Korábbi: RB20131120_21 (322. bejegyzés)
***************************************************************
RB20150131 (2. bejegyzés)

SZAKINFOKEPZO C. BLOG CÉLJA ÉS FELADATA / IMPRESSZUM

Ez a blog annak érdekében jött létre, hogy a Művészetis képzős diákok közül, az ötvös ill. RB csoportokon kívüli növendékek is találkozhassanak olyan programhasználattal és feladatokkal, melyek nagyban segítik a szakmai munkát. Jelenlegi képzésünk során a digitális anyag-összeállítások, a portfólió készítés, bemutató prezentációs anyagok összeállítása megtalálja a diákokat, a vizsgafélév során, de akár a féléves kiértékelések alkalmával. Ehhez próbál a blog és a vele párhuzamosan haladó kurzus anyagokat bemutatni.
Képszerkesztésre és vektoros összeállításra irányuló feladatok, Photoshop ill. CorelDRAW programok használatának gyakorlása ismerkedő feladatokkal és szakmai feladatok megoldásával.
Az anyagok és a feladatok a http://www.pmgszki-jeweller.blogspot.hu/ ötvös zárt blogról átemelve.

Terveim szerint a http://szakinfokepzo.blogspot.hu/ az elején nyitott lesz, bárki számára könnyen elérhető, de a későbbiekben, a kurzuson résztvevők bizonyos szintű rutinjával az oldal az anyagok védelme miatt zárt lesz.

A harmadikos keramikusoknak és alsóbb évfolyam ötvös hallgatóit meghívó kurzus csütörtökönként, 16.30-tól a 301-es teremben, kb. egy óra intervallumban tartatik, induló 5 alkalommal, a folytatás a résztvevők motivációjától függ.

A bejegyzések időrendben fordítottan láthatóak a blog felületén, a legrégebbi van leghátul, de tájékozódásban segít a TARTALOMJEGYZÉK.

Résztvevők névsora a KURZUS RÉSZTVEVŐI fül alatt.

A bejegyzésekben digitális folyamatábrák láthatóak, picasa képalbumok segítségével.
(!) A bejegyzésekben SÁRGÁVAl jelölt elemek linkek, csak rá kell kattintani, és elvileg az információtartalomhoz vagy weboldalhoz vezet.

Rózsa Béla
PMGSZKI ötvös szaktanár

Sümeg, 2015. január 31.
*********************************************-
RB20150131 (1. bejegyzés)